Lösa funderingar

Den här bloggen är främst till för mig själv för att kunna ventilera min frustration,desperation och alla tankar om framtid och nutid. Det kommer att läggas upp länkar till för mig viktiga forskarrapporter,artiklar, nyhetsartiklar och så vidare som berör den enligt mig förestående kollapsen av vårt samhälle. Vem vet, förhoppningsvis har jag fel och ingen skulle bli gladare än mig. Tiden framöver får utvisa hur många inlägg det blir och vad det här leder till.

Jag tänkte rivstarta med att lista de saker som för mig är själva grundproblemen mänskligheten och civilisationen står framför utan att ranka dem:

 1. Klimatförändringarna
 2. Vattenkrisen
 3. Finanssystemet
 4. Ekonomisk ojämlikhet
 5. Ekosystemens kollaps
 6. Föroreningarna i naturen (Plast,Gödsel,insektsmedel osv)
 7. Vår industriella,konsumerande kultur
 8. Jordbruket
 9. Jorderosion
 10. Fossilberoende
 11. Tippingpoints

Jag har levt mitt liv i ett ganska klassiskt manér = Växa upp i en kärnfamilj, gå i skolan, vara hyfsat framgångsrik, tjäna bra med pengar, konsumera, vara teknikfrälst, äta animaliskt osv.

Jag har alltid varit en djurvän, tänkare, en ifrågasättare, en sökare och de egenskaperna gjorde att jag satte mig in i hur det industriella jordbruket av idag faktiskt går till. Plöjde igenom dokumentär efter dokumentär, läste på och ifrågasatte bilden man har med sig ifrån sina föräldrar. Inget ont om dem, för de är som jag var en produkt av dem, var de en produkt av sina föräldrar.

Detta gjorde att jag tog steget till att bli vegan för cirka 5-6 år sedan och jag har inte ångrat det sen dess. Det är väl min största gärning för att vara en motpol till den värld jag så gärna vill slippa uppleva, men som oundvikligt gör sig påmind varje dag om man väl har börjat bli klarsynt.

Successivt ju mer jag satt mig in i vår tids problem som jag listade ovan så har jag transformerats ifrån att vara lagd åt högersidan politiskt sett och kapitalistvurmande till att börja känna avsky för det samhälle som existerar nu.

Det har gått ifrån att jag började se ”lätta” dokumentärer och läsa de vanliga nyheterna till att min nyfikenhet och sökande efter mer till att jag plöjt igenom policydokument, forskarrapporter, osv och det har gjort att jag idag inte kan se hur samhället ska kunna överleva det kommande decenniet.

Det får räcka för nu, och nästa inlägg blir imorgon och då ska jag ta en av ovanstående punkter och lägga ut mina tankar och slutsatser runt den.

Publicerad av Thelastvalkyria

Är i 30års åldern och har gått ifrån att vara en högerorienterad kapitalistisk karriärhungrande tekniknörd och köttätare utan tanke på ändligheten, vårt beroende av billig energi och den hägrande (pågående?) kollapsen till att bli vegan och minimalist i sinnet med målet att bli månskensbonde, som känner vämjelse inför samhället av idag och dess konsumtionskultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: