Hyckleri och Greenwashing

Norge var ett utav de första länderna att ratificera Paris-avtalet och har som mål att vara klimatneutral till 2030 och de erbjuder generösa subventioner till att invånare ska kunna köpa elbilar, och de har förbjudit avskogning.

Trots detta öppnade de häromdagen oljeplattformarna på Johan Sverdrup-fältet som har ca 2,7 miljarder oljefat, som kommer räcka halva århundradet och generera sisådär 100 miljarder till landets kassa.

Norge har en oljeproduktion och planer för den som kommer räcka fram tills 2070 ungefär.

I övrigt så går världens oljeproduktion uppåt och den spås att fortsätta uppåt ett väldans bra tag till eftersom efterfrågan hela tiden ökar, och kommer att öka.

Rimmar bra med Världssamfundets hyckleri angående att vi ska vara utsläppsneutrala till 2050? Känns det som att världen faktiskt är redo att kapa banden med den energi som har gjort att vi kan ha den tillväxt vi haft under den industriella tidsåldern? Känns det som att det finns hopp?

Länk till en artikel ifrån CNN angående detta: https://edition.cnn.com/2020/01/19/business/norway-oil-field-climate-change-intl/index.html?fbclid=IwAR1Jjrw7NH50NU8PWkqLvSrQGlBiOkB8AK00HLfqsl3B-J4WfQF2de33yMs

För er som inte är familjära med ordet Greenwashing – https://sv.wikipedia.org/wiki/Greenwashing

Publicerad av Thelastvalkyria

Är i 30års åldern och har gått ifrån att vara en högerorienterad kapitalistisk karriärhungrande tekniknörd och köttätare utan tanke på ändligheten, vårt beroende av billig energi och den hägrande (pågående?) kollapsen till att bli vegan och minimalist i sinnet med målet att bli månskensbonde, som känner vämjelse inför samhället av idag och dess konsumtionskultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: