Hyckleriet fortsätter

Ännu en dag då Kung Bore lyser med sin frånvaro och termometern visar +5° och en färsk nyhetsartikel ifrån The Guardian berättar om hur Storbritannien (som är värd för klimatmötet 2020) har haft ett investeringsmöte med Afrikas nationer för att öka investeringarna där. Regeringen i UK har uttalat sig att de ska stödja Afrikas länders omställning till grön energi.

Trots de fina lovorden så resulterade mötet i att sisådär 2 miljarder investerades i fossila bränslen som inte direkt förbättrar våra obefintliga chanser att påverka den negativa utvecklingen för klimatet.

Hyckleri på hög nivå är att beskriva det hela med underdrift, och det finns mer exempel på hur UK har sagt att de ska göra en sak för att när det börjar handla om pengar&tillväxt så gör de något helt annat som är direkt kontraproduktivt för klimatet.

Såhär lät det när premiärministern Boris Johnson öppnade mötet i måndags:

”Prime Minister Boris Johnson opened the summit on Monday, citing the climate emergency: “We all breathe the same air, we live beneath the same sky, and we all suffer when carbon emissions rise and the planet warms.”

Länk till artikeln: https://www.theguardian.com/environment/2020/jan/24/90-pe-cent-uk-africa-energy-deals-fossil-fuels

Publicerad av Thelastvalkyria

Är i 30års åldern och har gått ifrån att vara en högerorienterad kapitalistisk karriärhungrande tekniknörd och köttätare utan tanke på ändligheten, vårt beroende av billig energi och den hägrande (pågående?) kollapsen till att bli vegan och minimalist i sinnet med målet att bli månskensbonde, som känner vämjelse inför samhället av idag och dess konsumtionskultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: