Underskattning av klimatkrisens snabba effekter

För att understryka att det är mycket,mycket värre än vad ni tror och vad vi får höra i konventionell media, så finns det faktiskt forskning angående detta varför forskarna ofta underskattar hur allvarligt läget är, trots att det de säger inte direkt är några profetior om himmelriket.

”Dessa senaste uppdateringar, som tyder på att klimatförändringarna och dess effekter dyker upp snabbare än vad forskare tidigare trodde, överensstämmer med observationer som vi och andra kollegor har gjort för att identifiera ett mönster i bedömningar av klimatforskning av underskattning av vissa viktiga klimatindikatorer, och därför underskattning av hotet om klimatstörningar. När nya observationer av klimatsystemet har tillhandahållit mer eller bättre data, eller gjort det möjligt för oss att omvärdera gamla, har resultaten för hur isutsträckningen minskar, havsnivåökning och havstemperatur i allmänhet varit sämre än tidigare rådande åsikter.

Konsekvent underskattning är en form av förspänning – i den bokstavliga betydelsen av en systematisk tendens att luta sig i en eller annan riktning – vilket väcker frågan: vad orsakar denna förspänning i vetenskapliga analyser av klimatsystemet?

Frågan är viktig av två skäl. Först har klimatskeptiker och förnekare ofta anklagat forskare för att överdriva hotet om klimatförändringar, men bevisen visar att de inte bara har överdrivit, de har underskattat. Detta är viktigt för tolkningen av det vetenskapliga beviset, för att försvara integriteten av klimatvetenskap och för allmänhetens förståelse av hur brådskande klimatfrågan är. För det andra är objektivitet ett väsentligt ideal i vetenskapligt arbete, så om vi har bevis för att fynd är partiska i någon riktning – mot alarmism eller självgodhet – bör detta beröra oss. Vi bör försöka identifiera källorna till denna partiskhet och korrigera dem om vi kan.”

Texten ovan kommer ifrån länken nedan och vill man köpa boken som avhandlar detta finns den här

https://blogs.scientificamerican.com/observations/scientists-have-been-underestimating-the-pace-of-climate-change/

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/oct/25/the-real-reason-some-scientists-downplay-the-risks-of-climate-change

undefinedundefined

Kanske förändrar det här hur ni faktiskt ser på innehållet i den här bloggen, eller nästa gång ni läser något om vad forskarna säger angående klimatkrisen och framtiden, för det är värre än vad vi tror, och det som ligger framför oss är mycket mer Torkor, mer hällregn som sköljer bort odlingsbar jord, skogsbränder, ekosystemens kollaps, surare hav, mer tropiska stormar, mer klimatflyktingar, mer krig efter resurser, matbrist på grund utav att de klimathärjade ekosystemtjänsterna inte längre bär sig och någonstans där före,emellan, efter, under så krackelerar världsekonomin och kollapsen är ett faktum. För vissa kommer det ske tidigare än för andra, men så fort ett land havererar så kommer det dra med sig övriga i fallet.

Publicerad av Thelastvalkyria

Är i 30års åldern och har gått ifrån att vara en högerorienterad kapitalistisk karriärhungrande tekniknörd och köttätare utan tanke på ändligheten, vårt beroende av billig energi och den hägrande (pågående?) kollapsen till att bli vegan och minimalist i sinnet med målet att bli månskensbonde, som känner vämjelse inför samhället av idag och dess konsumtionskultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: