Vad var det jag sa?

Idag kom det rapporter i från alla större tidningar angående att norska forskare har funnit mineraler värda 1000 miljarder vid havsbotten i området runt Svalbard som då ligger i arktiska oceanen.

”Både Equinor og DNV GL har meldt sin interesse for prosjektet.

– Oljedirektoratet skal starte med lisenser for produksjonen for disse mineralene. Men vi må gjøre en del forskning for å finne ut mer om det, sier instituttleder Tjåland.”

https://www.nrk.no/troms/norske-forskere-har-funnet-mineraler-til-over-1000-milliarder-pa-havbunnen-utenfor-svalbard-1.14880328

https://www.tv2.no/nyheter/11170191/

På tal om Norge och olja/industriutveckling så är det flera stora projekt rörande fossila bränslen som är på gång under 2020:

https://www.fircroft.com/blogs/10-major-oil-and-gas-projects-to-watch-in-2020-08816193115

”När det gäller nya projekt är utsikterna vidöppna. Enligt sektorsforskningsföretaget Rystad Energy kommer troligen cirka 250 nya olje- och gasprojekt att sanktioneras för utveckling 2020 – upp från 160 stycken 2016. Antalet flytande produktions-, lagrings- och lossningsfartyg (FPSO) ser ut att öka med så många som 28, som för närvarande är på beställning eller under uppbyggnad, medan cirka 4000 km undervattensolja och gasflöden kommer att installeras i år.

Djupvattensprojekt fortsätter att leda vägen i storskalig produktion, med Mexikanska golfen som redan har slagit rekordproduktion. Enligt US Bureau of Safety and Environmental Enforcement överskrider Mexikanska golfen för närvarande 2 miljoner fat per dag, ledda av höga produktionsnivåer från Chevrons Big Foot och Shells Crosby-fält, utöver produktion från äldre fält som Mars, Thunder Häst och Tahiti. US Energy Information Administration förutspår att trenden kommer att fortsätta skapa ett rekordår med en förväntad ökning med 100 000 fat per dag från 2019 nivåer.”

Så inte ser det ut som att vi kommer minska dem där 7-10% i utsläppsminskningar som det talas högt om ifrån forskare och politiker, utan snarare tvärtom så ser det ut som att trenden pekar åt andra hållet, som det gjort under så många år. Skillnaden är att missar vi det nu, så ska det bli spännande att se hur många som kan hålla masken uppe och fortsätta försöka få folk att tro att det finns en möjlighet att hoppa av det här tåget emot klimatapokalypsen som kommer ta oss raka vägen, ända in kaklet och leda till Civilisationens kollaps.

undefinedcopyright: Thomas Hafeneth

Publicerad av Thelastvalkyria

Är i 30års åldern och har gått ifrån att vara en högerorienterad kapitalistisk karriärhungrande tekniknörd och köttätare utan tanke på ändligheten, vårt beroende av billig energi och den hägrande (pågående?) kollapsen till att bli vegan och minimalist i sinnet med målet att bli månskensbonde, som känner vämjelse inför samhället av idag och dess konsumtionskultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: